Jak využít kešu pro náš prospěch

Věděli jste že kešu ořechy rostou na ovocném stromě? Ano vyrůstá přímo na jabloni. Pseudoplod, který má tvar jablka roste až později. Taková malá zajímavost na začátek.

Kešu ořechy patří úplně stejně na místo kde další jeho příbuzenstvo ořechů. Víme o nich že jsou skvělá pochutina. Můžeme je zpracovat hned na několik způsobů. Mžeme je jen tak zobat, nebo je můžeme využít do různých pokrmů. Letošním trendem jsou ochucená másla a jedno takové, nebo i víc, můžete mít přímo z kešu. Je to velmi zdravé, takže je oblíbená surovina u redukčních diet, nabírání svalů a určitě má i dalších spousty uplatnění v kuchyni. Kešu ořechy můžete využít i do sladkých pokrmů, nebo si ho můžete jen tak natřít na chleba, vánočku, rohlík. Když si projdete internet, najdete spousty receptů kam je můžete přidat. Nebojte se objevovat nové chutě.

kešu strom

Nepatří jen do kuchyně, ale taky mají vliv na naše zdraví.

I když kešu mají vysoký obsah tuku, tak i při nich můžete být v redukční dietě. Ale jak to? Jsou hodně syté, takže po jejich konzumaci se budete cítit nasyceni. Kešu je bohaté i na minerální látky a makroživiny, které napomáhají k hubnutí. Věděli jste že při konzumaci ořechů ke kterým patří i kešu, snižujete riziko rakoviny. A taky obsahují vitamín K, který je pro nás důležitý na kosti. Taky jako ostatní ořechy, tak i kešu snižuje cholesterol. Dokonce jsou dobré i na trávení. Kešu je takový multifunkční superhrdina, který nejenom dobře chutná, ale je nám i nápomocný.

kešu

Kešu 1kg můžou být neochucené, už jen pro tu jejich náramnou máslovou chuť kterou mají. Ale setkáte se s nimi jako pražené kešu, slané kešu ořechy. Já osobně mám strašně ráda kešu v karamelu. Ale to moc dietní není. Takže pokud chcete hubnout, tak určitě doporučuji ty natural, ale opravdu zase všeho s mírou. Přece jen to jsou tuky, i když teda zdravé. Pořád lepší než se ládovat pytlíkem brambůrků.